Кои термопомпи използват почвата, като източник на топлина?

Покачването на цените на горивата, както и високите степени на замърсяване на околната среда непрекъснато ни напомнят да преосмислим системите, които да използваме за битови нужди.

Отоплението и охлаждането, както и подгряването на вода, вече могат да се извършват с помощта на възобновяемите природни източници на енергия, като въздуха, водата и земята. Така работят високоефективните термопомпени инсталации, които могат да спестят до 75% от разходите за електричество, както за еднофамилна къща, така и за по-големи кооперации, за офис и други големи сгради, училища и дори за индустриални цели. За различните видове високоефективни термопомпи и техните цени, можете да видите на термопомпи на Multiclima.bg. Произведените в Австрия термопомпени системи Heliotherm, работят с максимално висок коефициент на полезно действие – КПД, познат също като COP. Сред изработените проекти на Мултиклима, можете да видите изработена инсталация тип вода-вода, която е със COP 8.4, което си е същински рекорд е иновативните инсталации за отопление и климатизация.

Кои термопомпи използват почвата, като източник на топлина?

Кои термопомпи използват почвата, като източник на топлина? Инсталациите земя-вода, използват топлината на почвата,като източник на енергия. Почти постоянната температура на почвата, дава възможност за оптимално функциониране на геотермалните системи, които могат да бъдат сонди или земни колектори. Видовете геотермални термопомпи са: с натурална технология, на директно изпарение и с топлообменник с гликол. Хидротермалните инсталации, са тези, които използват подпочвените води, като източник на енергия. Тези системи са от типа вода-вода и също могат да бъдат много ефективни за отопление и охлаждане, според сезона. Въздушните инсталации или аеротермалните термопомпи, извличат топлината от околния въздух. Те се монтират най-бързо и лесно и са на ниски цени.

Високоефективните инсталации носят ползи, както за потребителите на възобновяемите енергийни източници, така и за околната среда. Множеството сертификати за качество на системите на Мултиклима ЕООД, можете да видите, приложени в сайта. Изборът на новото хилядолетие – как да направим така, че да намалим разходите за електричество до максимална степен и едновременно с това да не замърсяваме околната среда, вече е възможен. Достатъчно е да се запознаем с начина на работа на този вид инсталации. За да се намери оптималното решение за даден имот, е добре преди да избере конкретен вид система с термопомпа, да се разгледат възможностите, които предлага терена, както и сградата. Тоест съгласуването с архитектът на сградата е сред една от първите стъпки.

Към термопомпите на Multiclima, можете да изберете и да ви бъдат инсталирани соларни системи, както и подово отопление на сградата и дори на басейна. С помощта на геотермалните термопомпи, можете да удължите сезона на къпането в басейна. Температурата на водата може да бъде приятна за къпане, независимо от региона, в който се намирате. Модерните системи, могат да бъдат не само изключително удобство, което излиза на много добри цени, но и да се управлява по модерен начин. Дистанционното уеб управление на инсталациите, дава възможност да включвате системите, с дни преди да се приберете в къщи или на вилата. Така след една дълго отсъствие през зимата, можете да се насладите на приятна топлина, веднага щом се приберете, а през лятото – на приятна хладина. Вижте повече на Multiclima.bg и помислете за възможността да оборудвате дома или офиса с инсталации от бъдещето.