Ремонт на покриви в Стара Загора: Висококачествен зимен ремонт

Висококачественият монтаж на покрив при ниски температури зависи преди всичко от правилния избор на материал и надеждността на специалистите. Ако се нуждаете от консултация, може да се обърнете към професионалистите на remontipokrivi.net, които предлагат ремонт на покриви в Стара Загора и други градове.

Не всички покрития пасват нормално през зимата.

Изглежда, че най-добрият вариант е метална плочка. Влияе се малко от ниските температури, а в същото време е модерна и естетична. Не са необходими специални устройства и допълнителни мерки при монтаж през зимата.

Естествената плочка добре понася зимното полагане. Има висока устойчивост на износване и се използва в широк температурен диапазон. Керамичните плочки могат да се полагат дори при силен вятър, което е характерно за зимното време. Плочата е с малък размер, не се влияе от вятъра по време на монтажа.

Ондулин може не само да се полага през зимата, но дори се препоръчва за това. При топло време той става твърде мек, което затруднява монтажа.

Ремонт на покриви в Стара Загора: Висококачествен зимен ремонт

Възможно ли е да се постави мек покрив през зимата?

Има много спорове относно меките битумни покрития, използвани главно върху плоски покриви. Производителите твърдят, че съвременните материали съдържат модификатори, които позволяват на материалите да се използват при ниски температури. Но опитът показва, че материалът почернява и се разпада при силен студ.

В случай на спешна нужда можете да поставите меки покрития, предварително затоплени в топла стая, и да използвате топлинен пистолет директно по време на монтажа. Такава работа води до високи разходи за отопление, повишен риск от пожар. Необходимо е да се монтира покрив от меко покритие при ниски температури само в случай на спешна нужда, например при спешен ремонт на повреден покрив.

Само квалифициран майстор може да извърши подобна дейност. По-добре е да не опитвате сами, без да имате подходящ опит. Цената на работата ще бъде по-висока. Ако е възможно, по-добре е да отложите монтажните дейности за по-топъл сезон. През зимата покривът се извършва по същата технология като през лятото. Но е необходимо да се вземат предвид характеристиките, причинени от климатичните условия.