Кои отоплителни радиатори са по-добри – алуминиевите или биметалните?

Така отоплителният сезон завърши, а през летния сезон всяко домакинство обмисля ремонтните дейности и на преден план излиза въпросът за смяната на радиаторите. Време е да изпратим изтичащите древни чугунени радиатори на заслужена почивка, като поставим нещо по-модерно на тяхно място. Неинформираните домакинства, които инсталират отопление, също често не могат да вземат решение за вида на радиаторите, които да поставят.

Изслушват продавачите в магазините, възхваляващи най-популярните модели, но невежият купувач все още не може да реши. В магазин за алуминиеви радиатори Бг Майстор ще намерите отговор на всички ваши въпроси и ще вземете информирано и правилно решение при избора на алуминиеви радиатори. Алуминиевите радиатори имат множество плюсове. Те са:

1. Спретнати и стилни, се състоят от няколко секции, свързани помежду си. Уплътненията между секциите осигуряват необходимата плътност. Ребрата, разположени от вътрешната страна, могат значително да увеличат площта на разсейване на топлината до 0,5 квадратни метра. Радиаторите се произвеждат по два начина. Методът на екструзия дава евтини и леки продукти с не най-високо качество (в Европа този метод не се използва). По-скъпи, но по-издръжливи ще бъдат радиаторите, направени чрез леене.

Външният вид на алуминиевите радиатори е много естетичен, а дизайнът отговаря и на най-сложните нужди. Всички негови стоманени компоненти са скрити вътре. Алуминиевите батерии веднага излязат напред що се отнася до разпространение на топлината. Те имат една секция, способна да дава повече от 200 вата топлинна енергия. Благодарение на изпъкналите ребра от вътрешната страна на секциите, топлопредаването се увеличава допълнително. Така че в това отношение няма равен на алуминия. Имайте предвид, че той също има минимална термична инерция. Включвате батериите – и след 10 минути стаята вече е топла.

Заповядайте в онлайн магазин за алуминиеви радиатори БгМайстор и ще намерите точно това, от което се нуждаете. Заложете на сигурните и проверени продукти щом се касае за отопление.