За какво не сте помислили преди да направите вашия покрив

Важен критерий, който впечатлява потребителите, които са забравили училищния курс по физика е, че производителят тържествено обяви, че ондулинът може да издържи натоварване от 960 kg / 1 m2. Какво се крие зад тези числа в действителност? При скорост на вятъра 20 m / s налягането върху 1 m2 от покритието ще бъде 240 kg, а върху 4 m2 – 960 kg.Колкото по-голяма е площта на покрива, толкова по-силен е товарът и бурните ветрове, които откъсването на плочки и разрушаването на тухлени стени не са необичайни дори за умерените географски ширини. Ние от ХРИСТОБИЛД ЕООД, гр. София вече сме предвидили всякакви метеорологични условия, а на вас оставяме да се наслаждавате на вашият дом.

Поръчайте от тук: ремонт на покрива в София.

Без значение какво казват производителите на материали, пигментните багрила, включени в листовете ондулин, изгарят много бързо. След 2-3 сезона ще трябва да се сблъскате с проблема с оцветяването под въздействието на ултравиолетова светлина, дъжд или сняг, пигментният слой ще бъде унищожен доста бързо. Едва ли някой иска да търпи сив покрив на дома си в продължение на 20 години. Оригиналната боя за покрива може да бъде закупена от производителите на битумни шисти, но основното е силна опора за ондулин, за да актуализира цвета на покрива без затруднения и в същото време да го почисти от мъх и други нежелани микроорганизми, които харесват екологично чист състав от битумни шисти. Този покривен материал има своите предимства-ондулиновите покриви могат да имат сложна форма, степента на наклон – с широк диапазон, като се започне от минимума и завършва с почти вертикални конструкции.

Битумният шист се характеризира с висока гъвкавост, лекота на обработка – листовете лесно се режат с обикновена ножовка. Лекотата на листовете ви позволява да монтирате покрива без усилия и включването на допълнителна помощ.
Хидроизолационните свойства на материала са наистина много високи, при условие че листовете и щайгата са монтирани правилно.

Заключение: най-добрият вариант за ондулин, както и за покривен материал, е непрекъсната летва, която ще осигури здравина и ще предпази покрива от механични повреди и неблагоприятни климатични условия. Ако климатичните условия позволяват и въпреки това искате да спестите малко, тогава направете тънка решетка за ондулин, но с по-малка стъпка.
За всичко това може да се обърнете към фирма ХРИСТОБИЛД ЕООД, гр. София.